Tuesday, July 8, 2014

*60-DASHT GASHTAآخر کتاب


*DASHT GASHTAآخر کتاب







آشنایی با روش تهیه چکدرمه؛ غذای محلی استان گلستان، بندر ترکمن و آق قلا تغذیه > غذای اصلی- همشهری آنلاین: چکدرمه یکی از انواع غذاهای بومی و محلی استان گلستان،‌بندر ترکمن و آق قلا است. مواد لازم برای 6 نفر: گوشت گوسفند: 500 گرم پیاز: یک عدد متوسط روغن: به میزان لازم نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه پلویی: به میزان لازم رب گوجه‌فرنگی: 2 تا 3 قاشق غذاخوری آب: حدود یک لیتر (4 پیمانه) برنج: 700 گرم طرز تهیه: * گوشت را خرد کرده و با پیاز که کمی طلائی شده خوب تفت دهید. * به آن ادویه، نمک، فلفل و رب را اضافه کرده و به تفت دادن ادامه دهید. * سپس حدود 4 لیوان آب به آن اضافه کرده و بگذارید گوشت خوب بپزد. * بعد از پخت گوشت، برنج شسته شده خیس خورده را به گوشت اضافه کرده و آب برنج را اندازه کنید. * بعد از پختن برنج، آن را دم کنید. موقع دم کردن ابتدا زیر شعله را کمی زیاد کنید تا بخار کند، سپس حرارت را کم کرده و دم کنی بگذارید. بعد از دم کشیدن برنج، آن را در ظرف مورد نظر سرو کنید. نکته: 1-این دستور 575 گرم کربوهیدرات، 140 گرم پروتئین، 150 گرم چربی و 3329 کیلو کالری انرژی دارد. 2-اگر گوشت را همراه با رب خوب تفت دهید هم بوی خاص آن گرفته شده و هم خوش رنگ می‌شود. 3-نباید مقدار آب گوشت زیاد باشد زیرا برنج شل می‌شود. مقدار آب آن بستگی به مرغوبیت برنج دارد که می‌بایست در نظر گرفته شود. 4-گوشت قرمز، بمب پروتئین و سرشار از آهن است، آنچه که تمام دخترها و پسرها در سنین رشد به شدت به آن احتیاج دارند. همچنین گوشت قرمز منبع غنی ویتامین ب 12 است که باعث تشکیل DNA می‌شود و سلول‌های عصبی و خونی را سلامت نگه می‌دارد. 5-مصرف گوشت قرمز کالری مورد نیاز بدن را تأمین می‌کند هر 100 گرم گوشت بدون چربی معادل 180 کالری است. منبع: نشریه تخصصی هنر آشپزی - شماره 64

No comments:

Post a Comment